Wat is het issue met ons geld?

Gepubliceerd door Rudolf Brugman op

Geld is vertrouwen. Geld is een ruilmiddel dat wat waard is omdat een ander het graag hebben wil en er een goed of een dienst voor wil leveren.

Ook zonder geld doen mensen aan ruilhandel. Vier schapen voor een koe, acht kippen voor een geit. Tegenwoordig ruilen we nog steeds goederen. Computerspelletjes, spelkaarten of schaatsen.

Ruilhandel in een samenleving is complex. Hoe weeg je goederen of diensten tegen elkaar af? Geld is een noodzakelijke standaard bij ruilhandel.

Geld is echter niet meer van goud. Tokens zijn synoniem geworden voor geld. De waarde van geld wordt in onze samenleving bepaald door de Centrale Bank. Als de waarde van geld schommelt, schommelen de activiteiten en goederen die we tegen elkaar ruilen.

Na de wereldwijde crash van 2007 is er een alternatief voor de waarde borging van geld ontstaan. Geen Goud, geen Centrale Bank, maar cryptologie borgt de waarde van geld.

Wil je weten wat bitcoin is en waarom het waarde heeft? Lees ‘Ons geld is stuk‘, een toegankelijk boek over bitcoin van autoriteiten Bert en Peter Slagter. https://onsgeldisstuk.nl/

Categorie├źn: Uitleg

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.